Určitě nám poradí v ordinaci dentální hygieny v Liberci

Možná, že jste se ještě s tímto názvem nikdy nesetkali, což je velká škoda. Jedná se totiž o systém, který udržuje naše e zuby a dásně zdravé. Takže krátce řečeno, je to prevence a také jejím cílem je minimalizovat přítomnost zubního plaku. To je taková měkká a málo viditelná vrstva, která se tvoří na zubech a také na okrajích dásní. Jeho přítomnost vyvolává záněty, porušuje sklovinu a dokonce může dovést až k úspěšné paradentóze. Pokud je nedokonalá ústní hygiena, tak bude velmi spokojený. Je ovšem mít na paměti, že obsahuje mikroorganismy a bakterie, které se velmi dobře postarají o výskyt zubního kazu.

zuby

Pokud zubní plak zmineralizuje, máme na světě další problém a to je zubní kámen. Samozřejmě vzniká na místech, která jsou nedostatečně vyčištěna a leckdy je to v místech, kam se obyčejný zubní kartáček nedostane. A tak jako potřebujeme rady do života, potřebujeme poradit i v této oblasti, abychom se vyhnuli doslova obloukem dalším zdravotním problémům.

Stačí se poradit jen s lékařem a není třeba navštěvovat dalšího odborníka

Podívejme se na to asi takto. Stomatolog má pro nás vyhrazený čas asi tak 15 minut, samozřejmě může doporučit to nejlepší pro naše zuby, ale jeho práce vede úplně jiným směrem. Ten totiž napravuje, co jsme čištěním zubů zanedbali.
Například dentální hygiena liberec, má vyhrazeno pro pacienta celou hodinu. Odborníci pracují v základě s dásněmi. Jedině ze zdravých dásní pak budou vyrůstat pěkné a zdravé zuby. Také se zde naučíme správně čistit zuby a pak pro nás nebude problém tuto dovednost předat našim dětem, které si je od malička osvojí. Takže jak je vidět, investice se skutečně vyplatí.

Zubní hygienik s námi probere veškerý náš zdravotní stav zubů a dásní. Pomůže odstranit jak zubní plak, tak zubní kámen a pokud nás trápí šedé nebo žluté zuby, tak vyřeší i pigmentaci zubní skloviny. Samozřejmě přeměří odborně i mezizubní prostory a doporučí tak zvaný mezizubní kartáček nebo nás naučí pracovat se zubní nití.

doktorka

Součástí návštěvy, je ukázka správné techniky čištění zubů, výběr dentálních pomůcek, včetně výživového doporučení. Ačkoliv se nám to nelíbí, tak to, co jíme, hodně ovlivňuje i zdravý růst zubů.