Sháníte peníze?

Některým lidem je v životě přáno a i když nežijí zrovna v přepychu, mají alespoň všechno, co ke spokojenému životu potřebují. Tedy vydělávají si dost na to, aby jim nic zásadního nescházelo a aby se nemuseli bát toho, co jim následující dny přinesou.

Jenže ani zdaleka ne každý má takové štěstí. Je mezi námi i bezpočet těch, kdo se svými příjmy vycházejí jenom s největšími obtížemi, případně dokonce těch, kteří po ekonomické stránce jenom pozdě bycha honí, kteří už nezvládají splácet třeba ani to, co už vysloveně hoří. Pomyslně, pochopitelně.

kreslené peníze

Takovým lidem, kteří nemají nejen obstojné vyhlídky do budoucnosti, ale kteří už nezvládají ani přítomnost, závidět rozhodně nelze. Ty lze považovat za nešťastníky. Protože co je to za život, když dotyční třeba ani nemají na jídlo, když dluží na nájemném a hrozí jim tak vystěhování, když mají třeba i odpojenou elektřinu a děsí je každý nově přicházející účet či upomínka? To snad ani není život, ale boj o holé přežití.

Jenže co mají takoví lidé dělat, když nejsou schopni vydělat tolik, aby zvládli alespoň to naprosté minimum, jež je k životu zapotřebí? Peníze si přece nelze vyčarovat.

Vyčarovat sice ne, ale lze si je přece i docela normálně půjčit. Jistě, člověk s ekonomickými potížemi rozhodně nenalezne ve všech finančních institucích otevřené dveře, ne všude mu jsou ochotni vyjít vstříc a leckde by se jeho žádost o půjčku setkala jedině se zamítnutím, ale i výjimky se tu najdou.

čas jsou peníze

Člověk v nesnázích sice nemůže prokázat svoji solventnost a nejednou nemá ani registry dlužníků bez záznamu a jiné přednosti, ale pokud má alespoň nemovitost, kterou by se mohl za půjčku zaručit, má přinejmenším u nebankovních poskytovatelů půjček šanci. A jak mu třeba u půjčky zvané americká hypotéka kalkulačka napoví, nemusí to být jenom nějaká předražená či jinak nevýhodná alternativa.

Takže pokud jste v nouzi, zkuste se informovat o této možnosti. Určitě vám to neuškodí.